kirja_askartelu

Askartele kirjoista

Vielä ehdit tehdä monenlaiset joululahjat ja -koristeet! Poimimme suosikkimme yhteistyökumppanimme Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Kädentaitopalvelu Näprän kirja- ja paperiaskarteluohjeista. Tarkemmat ohjeet kuhunkin työhön ovat Kierrätyskeskuksen sivuilla.*

 

kirjankannet_askartelu_kuva_paakaupunkiseudun_kierratyskeskus

Kun kirjaa on kansiin katsominen

 

Uudista vanha kirja tai muistivihko uusilla kansilla. Kauniit irtokannet ovat myös oiva koriste kirjanystävän kotiin. Katso Kirjankannet uusiksi -ohje täältä ja opi irrottamaan ja päällystämään kannet siististi.

 

kirjasiili_kuva_paakaupunkiseudun_kierratyskeskus

Tunteellinen siili

 

…tai ainakin kirjallinen! Vanhasta kirjasta voi taitella hauskan siilin. Tee vaikka siiliperhe tai taittele oma nimikkosiili jokaiselle jouluseurueen jäsenelle.  Katso kirjasiilin ohje.

kirjajoulukuusi_kuva_paakaupunkiseudun_kierratyskeskus

Oi kirjapuu

Kirjoista voi tehdä myös ihastuttavia kirjajoulukuusia. Tätä kirjapuuta varten tarvitaan kirja, jossa on noin 150–250 sivua. Katso ohje ja koristeluvinkit.

Astetta koristeellisempi kirjajoulukuusi syntyy näin.

ommeltavat_paperikoristeet_kuva_paakaupunkiseudun_kierratyskeskus

Lempikirja kuuseen

Näiden paperikoristeiden valmistamiseen tarvitaan ompelukonetta. Mutta aherrus palkitsee, sillä kauniit koristeet sopivat monenlaiseen sisustusmakuun. Vinkki sille, joka ei halua käyttää kirjoja askartelumateriaalina: kirjan sivun voi myös kopioida askartelumateriaaliksi. Kopioi vaikka tärkeä kohta omasta lempikirjastasi tai ystävällesi merkittävästä teoksesta. Katso ommeltavien paperikoristeiden ohje.

Lisää Kädentaitopalvelu Näprän askarteluohjeita löydät täältä.

Lue myös artikkeli Marja Peltola ohjaa Kirjan uusi elämä -näpräpajoja.

 

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuvat: Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

sisaltoalue_mainospalkki

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun Kierrätyskeskus-artikkelit.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.