antti-hyry-uuni

Antti Hyry: Uuni

Finlandia-palkittu kirjailija Antti Hyry menehtyi pitkäaikaissairauteen 84-vuotiaana. Hänen romaaninsa Uuni voitti Finlandian vuonna 2009. Antti Hyryn esikoisteos Maantieltä hän lähti ilmestyi vuonna 1958. Hyry palkittiin teoksistaan lukuisia kertoja vuosikymmenien varrella.

 

Uunissa vanha mies muuraa uunia. Alastalon salissa on mainittu usein kirjan verrokkina – hidas, hypnoottinen kerronta vie mukanaan.

 

Kirjasta sanottua

Asioiden suhteet ja niiden tärkeysjärjestys ovat oleellinen osa Hyryn kerrontaa. Hyryn kieli noudattaa koruttomasti olemisen ehtoja ja sääntöjä. Tekeminen on aina ensiarvoisempaa kuin puhuminen. – Hannu Waarala, Savon Sanomat

Kirjan liikuttavan kauniit ajatukset tulevat vaivihkaa, siellä kaikkien tiilien ja voileipien välissä, kesken muuraamisen, hillasuolla nuotion äärellä, päivätorkuilla. Uunin lukemisesta tulee levollinen, hyvä olo. – Sara, P.S. Rakastan kirjoja -blogi

Uuni on kaunis kirja. Teksti on soljuvan kaunista ja sitä on miellyttävä lukea.– Sanna, Luettua-blogi

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

 

Antti Hyryn Uuni (Otava 2009) on saatavana pehmeäkantiksena kirjana Lukulampun kaupasta ja e-kirjana Elisa Kirjasta.

Painetun, pehmeäkantisen teoksen hinta on 9,40 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa 4,90 €.  Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan alun veloituksetta.  Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.