anni_kytomaki_kivitasku

Anni Kytömäki: Kivitasku

Viikon kirjamme on Anni Kytömäen uutuusteos Kivitasku. Toisessa romaanissaan Kytömäki kertoo sukupolvitarinan. Esikoisteos Kultarinnan tapaan Suomen luonto on tärkeä osa kirjaa: Kivitasku vie veden ääreen ja kallioille. Lue kirjan alku veloituksetta! Esittelyartikkelissa on linkit kahteen Lukulampussa ilmestyneeseen Kytömäen haastatteluun.

 

Anni Kytömäen Kultarinta (Gummerus) ilmestyi kolme vuotta sitten. Esikoisteosta luennehdittiin suomalaisen metsän ylistykseksi, ja se oli vuoden 2014 Finlandia-ehdokkaana.

Uutuusromaani Kivitasku sijoittuu kolmeen ajankohtaan: vuoteen 1849, 1959 ja 2012. Maantieteellisesti liikutaan Savossa ja Pietarissa. Kirjailija on kertonut saaneensa inspiraation Astuvansalmen tuhansia vuotta vanhoista kalliomaalauksista:

– Tunsin yhteenkuuluvuutta menneisyyden ihmisten kanssa.

Lue Ylöjärven uutisten haastattelu, jossa Anni Kytömäki kertoo Kivitaskusta ja sen kirjoittamisesta sekä luontosuhteestaan.

Kirsin kirjanurkka -blogissa kirjaa kehutaan vuolaasti. Kivitasku muistuttaa Kultarintaa, mutta on silti vahvasti oma teoksensa: ”Kaikki on tallella: upea tarina, hieno tarinankuljetus, yllätyksellisyys, koskettavuus, kielen soljuva kauneus, luonnon voimakas läsnäolo, historiantaju, henkilöiden aitous. Mutta jotain on tullut lisääkin. Lukijaa hemmotellaan myös tarjoamalla osista rakentuva kokonaisuus, jonka palat saa koota kirjan sivuilta ja omasta mielestään.” Lue koko blogiarvio. Etelä-Suomen Sanomien arvion mukaan ”Anni Kytömäki viettelee jälleen lukijansa yhden suvun tietorikkaalla tarinalla”. Lue koko arvio.

Lue myös Lukulampussa ilmestyneet haastattelut:

Anni Kytömäki: Kultarinta on kiteytymä elämäni metsäretkistä 
Mitä luet, Anni Kytömäki?

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Anni Kytömäen Kivitasku (Gummerus 2017) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 20,50 € Elisa Kirjassa; kirja on saatavana hintaan 18,50 € 31.8.2017 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. E-kirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 30,20 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.