anne_tyler_akapussi

Anne Tyler: Äkäpussi

Viikon äänikirjamme on Anne Tylerin Äkäpussi, joka kertoo muun muassa siitä, saako ja kannattaako puhua suoraan. Teos on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna. Kuuntele äänikirjan alku tai lue e-kirjan alku veloituksetta.

 

Anne Tylerin Äkäpussin nimi ja sisältökin viittaa William Shakespearen näytelmään Kuinka äkäpussi kesytetään. Se kertoo esikoulussa työskentelevästä Katesta, joka puhuu suoraan ja töksähtelevästi, mikä johtaa usein erikoisiin tilanteisiin. Erikoinen tilanne syntyy siitäkin, että Katen isä toivoo tyttärensä naivan isän ulkomaalaisen tutkimusapulaisen, jotta tämä saisi jatkaa maassa oleskelua.

Tylerin kirjat tunnetaan tarkasta ihmiskuvauksesta. Äkäpussissa on mukana myös huumoria. Teos sai alkunsa, kun brittikustantamo pyysi tunnettuja kirjailijoita kirjoittamaan oman versionsa William Shakespearen näytelmistä. Tyler on tunnustanut, ettei Shakespeare puhuttele häntä, mutta tarttui silti toimeen.

Anne Tyler kertoo teoksensa taustoista Helsingin Sanomien haastattelussa: ””Päädyin näytelmään Kuinka äkäpussi kesytetään, koska olen aina vihannut sitä! Syynä on se, että näytelmässä suhtaudutaan niin halveksivasti ja alentavasti naisiin. Kaikki henkilöhahmot käyttäytyvät lisäksi väkivaltaisesti ja herjaavat toinen toisiaan, mutta tälle käyttämiselle ei anneta mitään syytä.” Lue koko haastattelu, joka on tiettävästi ensimmäinen, Tylerin suomalaiselle medialle antama.

Tutustu Anne Tylerin esittelyyn Wikipediassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

Anne Tylerin Äkäpussi (Vinegar Girl, Johnny Kniga 2018, suom. Tarja Lipponen) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 21,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 12,90 € 30.4.2018 saakka. Äänikirjan pituus on 6 h 44 min, lukija on Krista Putkonen-Örn. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 9,90 € 30.4.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 24 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.