annaliisa_ahokumpu_viktor_stanislauksen_kolmetoista_sinfoniaa

Anna-Liisa Ahokumpu: Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa

Viikon kirjamme on Anna-Liisa Ahokummun Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa, yksi Helsingin Sanomien esikoskirjapalkinnon ehdokkaista 2018. Kirja on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku ilmaiseksi.

Anna-Liisa Ahokumpu on koulutukseltaan ympäristötieteiden maisteri. Hänen esikoisromaaninsa Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa yhdistää omintakeisesti perhoset ja pakkomielteen perhehistoriaan ja -salaisuuksiin.

Kirjan päähenkilö on perhostutkija Max Halma. Hän löytää äitinsä jäämistöstä harvinaisen perhosen ja alkaa sen historiaa selvittäessään tutkia myös omaa sukuhistoriaansa. Mitä hänen isälleen tapahtui? Mistä kaikesta on vaiettu?

Anna-Liisa Ahokummun romaani on yksi Helsingin Sanomien vuoden 2018 esikoiskirjapalkinnon ehdokkaista. Ahokumpu kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa teoksensa taustoista näin: ”Näin valokuvan vanhasta perhoskokoelmasta. Kokoelma tuntui suurelta ja ylevältä, toisaalta se toi koskettavasti esiin ihmisen pienuuden ja hänen vilpittömän yrityksensä ymmärtää maailmaa. Lapsena kuulin, kun eräästä miehestä sanottiin että hän on saksalaisen sotilaan lapsi. Hänen taustastaan puhuttiin jotenkin salamyhkäisesti ja se jäi mieleen. Nämä ovat tärkeimmät yksittäiset elementit. Ratkaisevin oli kuitenkin hetki, jolloin lakkasin pakottamasta tekstiä novellin tai romaanin muotoon, kirjoitin vain.” Lue koko haastattelu.

Aamulehdessä esitellään kirjan teemoja ja kulkuja ja kiteytetään: ”Kaikkiaan Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa on kuitenkin vakuuttava esikoisteos, jonka pääteema soi mielessä pitkään vielä lukemisen jälkeenkin.” Lue koko arvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Anna-Liisa Ahokummun Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa (Gummerus 2018) on saatavana e-kirjana ja painettuna.

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 25,40 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.