anna_kaari_hakkarainen_kristallipalatsi

Anna-Kaari Hakkarainen: Kristallipalatsi

Viikon kirjamme on Anna-Kaari Hakkaraisen Kristallipalatsi. Monitasoinen kirja kertoo nykypäivästä lifestyleblogeineen, peilautuu Dorian Grayn muotokuva -klassikkoromaaniin ja on ylistys Helsingin Kaisaniemen kasvitieteelliselle puutarhalle. Teos on saavatana painettuna ja e-kirjana. Lue e-kirjan alku.

 

Anna-Kaari Hakkarainen on helsinkiläinen kirjailija, toimittaja ja brändiasiantuntija. Hän on aiemmin julkaissut romaanit Verkko (2011) ja Purkaus (2014).

Kristallipalatsi (2016) yhdistää koukuttavalla tavalla blogimaailman, akateemisen tutkimuksen, kaupunkikulttuurin sekä Oscar Wilden klassikkoromaanin. On bloggari Dora, joka jahtaa kamerallaan täydellisiä hetkiä. On yksinäinen tutkija, joka alkaa pakkomielteisesti seurata Doraa, ja Pauliina, joka haluaa tehdä itsestään täydellisen. Mysteerin taustalla vaeltaa Oscar Wilde omissa mietteissään. Kuka lopulta on kuka, ja kuka rakastaa ketä, kysytään teoksen esittelytekstissä.

Hakkarainen on kerännyt kirjastaan kertovia arvioita Facebookiin kirjailijasivulleen. Suomen Kuvalehdessä teosta on kuvailtu näin: ”“Kristallipalatsi on historiallisten ja kirjallisten viittausten täyttämä filosofinen romaani elämästä ja näyttelemisestä. Se on yksi näkemys siitä, millainen Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva voisi olla nykyaikaan sijoitettuna.”  Ja MeNaiset-lehdessä näin: ”Anna-Kaari Hakkaraisen romaani tekisi mieli nyt jo nimittää tulevaksi klassikoksi, niin onnistuneesti se kuvaa nykyaikaa.”

Täysien sivujen nautinto -blogissa teosta kiitetään mm. tarkkanäköisyydestä: ”- – Kristallipalatsi, joka on taidokas, sivistynyt ja inspiroiva tutkielma identiteeteistä ja niiden rakentamisesta. Siitä, mitä me olemme ja mitä me yritämme olla. Siitä, mikä on esitystä ja mikä totta.” Lue koko blogiarvio. Kulttuuri kukoistaa -blogissa kirjan ääressä on niin ikään viihdytty, ja kirjan kerronta on tehnyt vaikutuksen: ”Hieno, vangitseva kirja ja tarina, joka kutkuttelee mieltä pitkään arvoituksillaan, runsaudellaan ja kauniilla ilmaisullaan. Toden ja kuvitellun rajat hämärtyvät ja kirkastuvat vuoronperään; kun toisen kulman loiste himmenee, toinen alkaa sädehtiä – kuin kristallia pyörittelisi.” Lue koko blogiarvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

 

Anna-Kaari Hakkaraisen teos Kristallipalatsi (Tammi 2016) on saatavana painettuna ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 25,20 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 15,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.