anna_jansson_vaariin_kasiin

Anna Jansson: Vääriin käsiin

Viikon kirjamme on Anna Janssonin dekkari Vääriin käsiin. Se on saatavana e-kirjana, äänikirjana ja painettuna. Tutustu teokseen ja lue myös Anna Janssonin haastattelu. E-kirjan alun voi lukea ja äänikirjan alun kuunnella veloituksetta.

 

Anna Jansson on ruotsalainen entinen sairaanhoitaja ja nykyinen menestynyt jännityskirjailija. Hänet tunnetaan erityisesti Maria Wern -kirjoista; Vääriin käsiin on kuudestoista Maria Wern -romaani.

Vääriin käsiin alkaa, kun koulukiusattu kuusitoistavuotias Hugo katoaa Gotlannin lautalta. Hugoa ei löydy tutkimuksista huolimatta, mutta Hugon isosisko uskoo, että veli on vielä joissain. Samaan aikaan Maria Wernin kollegalla Tomas Hartmanilla on omituinen kuolemantapaus selvitettävänään: vanha koulukuvaaja on löytynyt kotoaan kuolleena ja hänen valokuva-arkistonsa tuhottuna. Lisäksi kollegan äiti pahoinpidellään.

Lukulamppu tapasi Anna Janssonin muutama vuosi sitten Gotlannin dekkarifestivaaleilla. Haastattelussa Jansson kertoo, että hänen teoksissaan väkivallalla on aina syy, muu kuin jännityksen nostattaminen:

– Haluan, että väkivallalla on aina merkitys. Murhalla pitää aina olla merkitys, sillä kukaan ei tee murhaa, ellei hän koe olevansa siihen pakotettu. Joskus voi olla kyse pelosta, joskus kunniasta, joskus intohimosta, joskus kylmäverisyydestä, hän kertoo.

Lue koko haastattelu. Tutustu myös kuva-artikkeliin Kirjailija Anna Janssonin kintereillä: Maria Wernin jäljillä Gotlannissa.

Vääriin käsiin -dekkarista on kirjoitettu Satuilualusta-blogissa. Ote blogiarviosta: ”Vääriin käsiin -dekkarin teemat ovat rankkoja, mutta tärkeitä: vanhuksiin kohdistuva väkivalta, nuorison raaka käytös ja sosiaalisen median nurja puoli. Jansson kirjoittaa toisaalta tämän ajan vanhusvihamielisestä ilmapiiristä, mutta toisaalta myös koulukiusaamisesta ja sen vakavista seurauksista. Ihmiset ovat kovilla ikään katsomatta. Jansson kuvaa hyvin ihmisten rikkinäisyyttä ja haavoittuvutta, hän paljastaa syyt ja selittää seuraukset.” Lue koko blogiarvio.

Anna Janssonin laajaan tuotantoon voi tutustua esimerkiksi Wikipediassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki
Lue e-kirjan alku

 

Anna Janssonin Vääriin käsiin (Gummerus 2016, suom. Sirkka-Liisa Sjöblom) on saatavana e-kirjana, äänikirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 8,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 4,90 € 30.4.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta.

Äänikirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 4,90 € 30.4.2018 saakka. Kirjan pituus on 10 h 27 min, lukija on Krista Putkonen-Örn. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.  Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun, pehmeäkantisen teoksen hinta on 5,70 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

1 comment

  1. X-toy

    ”Se on saatavana e-kirjana, äänikirjana ja painettuna”

    Painettu mainittu vasta viimeiseksi, todellako?
    Se nyt kuitenkin on pääjuttu, ei mikään sovellus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.