Anna Jansson Hämärän lapset

Anna Jansson: Hämärän lapset

Oli myöhäinen ilta. Väsymys puristi rautapannun lailla Marian otsaa. Matka Ronehamnista Visbyhyn tuntui loputtoman pitkältä. Ukkonen moukaroi tienoota hellittämättömällä voimalla, salamat leimahtelivat tummanharmaan taivaan poikki, jyrisi korviahuumaavasti. Rankkasade piiskasi autonikkunoita, ja tie katosi paikoitellen veden alle. Maria hidasti vauhtia. Silmät lupsahtelivat, ja hänen oli nipistettävä käsivarttaan kovaa pysyäkseen hereillä. Ajatukset pyörivät Heinz Meyerin murhassa, mutta hänen oli vaikea keskittyä. Huomenna Meyerin talo ja ranta-aitta tutkittaisiin huolellisesti – – – (s. 127)

 

Ensi viikolla Gotlannissa koetaan jännittäviä hetkiä, kun dekkarifestivaali Crimetime Gotland kokoaa yhteen dekkaristit ja jännityskirjallisuuden lukijat. Lukulamppukin on mukana! Kerromme keskiviikkona lisää Gotlanti-suunnitelmistamme, mutta sen paljastamme jo nyt, että Lukulampun toimittaja tapaa dekkarifestivaaleilla suosikkikirjailija Anna Janssonin.

Anna Janssonilta tulee myös viikon  kirjamme, uutuusteos Hämärän lapset. Se sijoittuu Gotlantiin, jonka miljöötä ja historiaa Jansson kuvaa teoksissaan asiantuntevasti ja kiinnostavasti.

Tällä kertaa Janssonin sankarittarella, rikoskomisario Maria Wernillä, on ratkottavanaan 92-vuotiaan Heinz Meyerin murha. Kuka on voinut tappaa vanhuksen? Selvitystyön edetessä ilmenee, että Meyer oli yksi Balkanilla haavoittuneista saksalaissotilaista, joita saapui Gotlantiin toiseen maailmansodan loputtua. Samoihin aikoihin gotlantilaiseen sotilassairaalaan lähettiin satoja keskitysleiriltä selvinneitä ihmisiä: pienen Ronehamnin kalastajakylän historia herää henkiin ja kirjaan tulee uusia tarinoita. Maria Werniä askarruttaa myös kadonneen Mirella-tytön kohtalo – sekä Wernin henkilökohtainen rakkauselämä. Viidestoista Maria Wern -romaani keskittyy  ennen kaikkea lapsen asemaan ja siihen, kuinka traumaattinen menneisyys varjostaa vieläkin Gotlannin asukkaiden elämää.

Anna Jansson on vakiinnuttanut Maria Wern -teoksillaan tyylinsä. Keskisuomalainen arvio 13. Wern-romaania, Haudan takaa -dekkaria, näin:

Ruotsalaisen Anna Janssonin dekkareissa on yksi hyvä puoli. Lukija tietää mitä saa.

Kun rikoskomisario Maria Wern ratkoo rötöksiä Gotlannin saaressa, luvassa on murhia ja katoilevia ihmisiä, kiehtovia henkilöhahmoja, pari orastavaa romanssia, oppitunti historiaa sekä jonkin ilmiön esittely.

Hyväksi havaittu resepti toimii myös Janssonin uutuudessa Haudan takaa.

Tutustu Anna Janssoniin Crimetime Gotland -dekkarifestivaalien sivuilla tai kirjailijan kotisivuilla.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Painettuna tai e-kirjana

 

Anna Janssonin Hämärän lapset (Skymningens barfotabarn, Gummerus 2015, suom. Sirkka-Liisa Sjöblom) on saatavana sekä painettuna, kovakantisena kirjana että e-kirjana.

Painettu kirja maksaa Lukulampun kaupassa 24,20 €. Tutustu ja osta  täällä. Toimitus on ilmainen ja teoksen voi ostaa myös lahjaksi niin että se toimitetaan suoraan lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

E-kirja maksaa Elisa Kirjassa 21,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea lukunäytteenä kirjan alun.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.