anja_snellman_syysprinssi

Anja Snellman: Syysprinssi

Viikon äänikirjamme on Anja Snellmanin Syysprinssi. Vuonna 1996 ilmestynyt on tänä syksynä ajankohtainen, kun kirjaan perustuva elokuva saa ensi-iltansa. Syysprinssi on saatavana äänikirjana, e-kirjana sekä painettuna teoksena. Kuuntele äänikirjan alku!

Anja Snellman (ent. Kauranen) julkaisi Syysprinssin siis jo 1990-luvulla. Teoksen tarinat sijoittuvat 1980-luvun alkuun ja ovat vahvasti omaelämäkerrallisia. Syysprinssi kertoo punkista ja yliopistoelämästä, luovuudesta ja ahdistuksesta, ihmismielen hauraudesta. Teoksen syysprinssi on Snellmanin nuoruudenrakastettu, kirjailija Harri Sirola, joka päätyi sittemmin itsemurhaan.

Snellman on sanonut Ilta-Sanomien haastattelussa, että Syysprinssi on hänelle hyvin henkilökohtainen teos:

–  Kirja on minulle eräänlainen rakas tumma helmi omassa tuotannossani ihan henkilökohtaisista syistä.

Lue koko haastattelu.

Kirjailija Raija Hautala kertoo blogissaan vahvasta Syysprinssi-lukukokemuksestaan: ”Kaurasen teksti on hämmentävää tunteiden, tuoksujen ja aistien pikkutarkkaa kuvausta. Ei voi kuin ihailla. 126 sivua on juuri riittävä, siinä ei ole mitään ylimääräistä, ei mitään, jonka soisi olevan toisin. Siinä on kaikki, rakkauden alku ja loppu, masennus ja Sirolan joutuminen Lapinlahden mielisairaalaan. – – – Oli ihanaa lukea Kaurasen tekstiä, niin iholle se tuli.” Lue koko kirjoitus.

Syysprinssi-elokuvan ensi-ilta on lokakuun puolivälissä. Elokuvan ohjaaja on Alli Haapasalo, ja pääosissa nähdään Laura Birn, Lauri Tilkanen, Johannes Holopainen, Olavi Uusivirta ja Paula VesalaTutustu elokuvaan Finnkinon sivuilla.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

 

Anja Kaurasen/Snellmanin Syysprinssi (WSOY) on saatavana äänikirjana, e-kirjana sekä painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 11,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 4 h 38 min, lukijana on itse kirjailija. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 9,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 10,10 € Lukulampun kaupassa. Teos on juuri julkaistu uutena painoksena, pokkarina. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.