anja_snellman

Anja Snellman on periaatteellinen kierrättäjä

Kirjailija Anja Snellmanilla on ollut jo pitkään periaatteena olla ostamatta mitään uutena. Snellman työskentelee myös terapeuttina ja toimittajana.

Artikkeli on toteutettu yhdessä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.*

 

Anja Snellman käy säännöllisesti ”haahuilemassa” Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Kyläsaaren toimipisteessä. Hän katselee tavaroita, tsekkailee kirjatarjonnan ja tarkkailee Kierrätyskeskuksessa asioivia ihmisiä. Hän hankkii kodin tavarat käytettynä esimerkiksi Kierrätyskeskuksesta ja Emmaus-kirpputoreilta ja myös vie kierrätykseen tavaroitaan, kuten ylimääräisiä kirjoja.

– En ole moneen vuoteen ostanut juuri mitään tavaraa uutena. Hankin kaiken käytettynä, huonekaluista vaatteisiin, Snellman kertoo.

 

anjasnellman3

 

Kirjat käytettynä vai uutena?

Laskevan kirjamyynnin vuosina moni saattaa miettiä, syökö käytettyjen kirjojen ostaminen uusien kirjojen myyntiä. Anja Snellman on kuitenkin sitä mieltä, että lukeminen itsessään on tärkeintä.

– Minusta on ihan sama, mistä ihmiset kirjansa ostavat – tärkeintä on, että lukevat, miettii Snellman. – Eikä kaikilla ole varaakaan ostaa uusia kirjoja.

Kyläsaaren toimipisteen kirjavalikoimaa Snellman pitää monipuolisena sekä kauno- että tietokirjallisuuden osalta.

– On hienoa, että eri-ikäisiä kirjoja on näin hyvin saatavilla kirjaston lisäksi myös Kierrätyskeskuksessa. Ilmaiskontistakin löytyy välillä klassikoita! Joskus kieltämättä mietityttää, miten olemme tähän tulleet: klassikoita heitetään pois eikä niitä tunnu kukaan haluavan enää ilmaiseksikaan.

 

Omat kirjat omaan hyllyyn

Anja Snellmanin esikoisteos Sonja O. kävi täällä ilmestyi vuonna 1981 ja siitä saakka hän on ollut Suomen tunnetuimpia ja julkaistuimpia kirjailijoita. Hänen vuosikymmenien varrella ilmestyneet kirjansa tuntuvat liikkuvan nopeasti myös käytettynä.

– Omiin vanhoihin kirjoihini törmään Kierrätyskeskuksen kirjahyllyissä aika harvoin ja useimmiten ostan ne talteen. Monet kirjani ovat loppuunmyytyjä ja haluan pitää muutamia kappaleita teoksistani tallessa omassa kirjahyllyssäni.

 

anjasnellman2

 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun kaikki ilmestyneet Kierrätyskeskus-artikkelit.


Teksti: Salla Brunou / Lukulamppu.fi, kuvat:  Heikki Kivijärvi / Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus.
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

Millaisia kierrätyskirjalöytöjä olet tehnyt? Oletko käynyt ostoksilla Kierrätyskeskuksessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.