Andy Weir Yksin Marsissa

Andy Weir: Yksin Marsissa

Viikon kirjamme on elokuvanakin tunnettu Yksin Marsissa. Andy Weirin luoma avaruusseikkailu on kiinnostavaa luettavaa avaruudesta sekä eloonjäämiskertomuksista kiinnostuneille. Teoksen päähenkilö jää erehdyksessä yksin Mars-planeetalle ja raportoi sieltä lokikirjaansa tekemisiään ja tuntemuksiaaan. Tutustu teokseen ja katso elokuvan traileri!

 

Yksin Marsissa -trillerin kirjoittaja Andy Weir on amerikkalainen tietokoneohjelmoija ja ”avaruusnörtti” jo teini-iästä lähtien. Yksin Marsissa onkin kirjoitettu paitsi helppolukuisesti myös asiantuntevasti. Toisille avaruudesta innostuneille teos tarjoaa kutkuttavia vinkkejä – toimittaisiinko tuossa tilanteessa todella noin? – ja ”maallikoille” kevyen katsauksen, millaista avaruustutkimus ja elämä avaruudessa on.

Mark Watneyn tarina alkaa, kun hän laskeutuu kollegoidensa kanssa Ares 3 -aluksella Marsin pinnalle. Miehistö joutuu kuitenkin hiekkamyrskyyn. Evakuoinnin aikana Markin avaruuspuku repeytyy, ja muut luulevat Markin kuolleen. Kun Mark havahtuu, hän on yksin Marsissa. Miten selvitä, miten saada yhteys maahan, miten jaksaa henkisesti? Trilleri kuvaa ainutlaatuista tilannetta vuoroin Markin, vuoroin hänen entisen miehistönsä ja maassa olevien avaruusasiantuntijoiden näkökulmasta.

Taikakirjaimet-blogissa on yhteisarvio Yksin Marsissa -kirjasta ja elokuvasta. Bloggaaja kirjoittaa: ”Yksin Marsissa on viihdyttävä ja huumorintajuinen kirja ja vaikka huumori ei ihan istunut kohdilleni, niin hyvinkin positiivinen käsitys kirjasta jäi.” Kirjavinkit-sivuston arvio on niin ikään kiittävä: ”Yksin Marsissa on huikea kunnianosoitus insinöörihengelle, kekseliäisyydelle ja rohkeudelle.”

Sekä kirja että elokuva ovat tavoittaneet suuren kansainvälisen yleisön. Lisää kiinnostavuutta tarinaan tuo tieto, että kirja ilmestyi aluksi omakustanteena. Elokuvan virallinen traileri on katsottavissa Youtubessa:

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kovakantisena tai e-kirjana: lue e-kirjan alku

 

Andy Weirin Yksin Marsissa (The Martian: A Novel, Into 2015, suom. Kaj Lipponen) on saatavana painettuna, kovakantisena teoksena ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 24,10 € Lukulampun kaupssa. Tutustu ja osta täälläToimitus on ilmainen ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun kirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa 19,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan alun veloituksettaE-kirjankin voi antaa lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.