Andrzej Sapkowski Pääskytorni

Andrzej Sapkowski: Pääskytorni

 

Archipelacon-tapahtuman kunniaksi myös viikon kirjamme on fantasiaa. Andrzej Sapkowskin Noituri-sarjaa jatkava Pääskytorni on saatavana sekä kovakantisena että e-kirjana. E-kirjalla on edullinen kesähinta aina 30.6.2015 asti. Tutustu uutuuskirjaan ja lue lukunäyte!

 

Palkittu Andrzej Sapkowski on Puolan luetuimpia kirjailijoita, ja hänen Noituri-fantasiasarjansa on saavuttanut paljon kansainvälistäkin kuuluisuutta. Sarjan keskeishahmot, noiturit, ovat mutantteja joilla on yli-inhimillisiä kykyjä ja jotka tappavat maksusta hirviöitä.

Pelit-lehden keväisessä haastattelussa Andrzej Sapkowski kertoo teostensa taustoista ja hieman omasta henkilöhistoriastaankin. Hän myös harmittelee, etteivät kaikki ymmärrä fantasian päälle Puolassakaan ja pohtii, mistä tämä johtuu:

”Jos kirjan kannessa on lohikäärme, se on satu pienille lapsille. Puolialaston nainen, se on satu isommille lapsille, jotka osaavat jo masturboida. Haltiat, keijut, velhot ja magia, ne ovat kirjoja todellisuuspakoisille ja sopeutumattomille, jotka eivät selviä oikeassa elämässä, vaan etsivät turvaa kuvitelluista Mikä-mikä-maista.”

 

Uusi Noituri-elokuva on tulossa

 

Pääskytorni on Noituri-sarjan kuudes osa. Siinä noituri Geralt ja velho Yennefer etsivät epätoivoisesti maan nielemää kasvattitytärtään Ciriä, jota tavoittelee samalla puoli maailmaa.

Geralt Rivialainen, bardi Valvatti, metsästäjä Milva, vampyyri Regis ja nilfgaardilainen Cahir jatkavat vaellustaan kohti etelää pelastaakseen kadonneen prinsessa Cirin Nilfgaardin keisarin kynsistä. Geralt uskoo keisarin siepanneen Cirin pakottaakseen hänet naimisiin kanssaan. Samaan aikaan velho Yennefer uhmaa naisvelhojen salaista loosia ja etsii omalla tahollaan Ciriä. Pettureita ja salajuonia paljastuu, mutta Cirin jota uhkaa vaarallinen palkkionmetsästäjä kohtalo pysyy hämärän peitossa.

Andrzej Sapkowskin ei tarvitse ajatella, etteikä hänen kirjojaan ymmärrettäisi tai etteikö hän saisi luomalleen maailmalla monenlaista yleisöä. Noituri-sarja on saanut kaksi kertaa Tähtifantasia-palkinnon. Noiturit ovat päässeet myös PC- ja konsolipelimaailmaan toimintaroolipeleinä. Uusin peli, The Witcher 3: Wild Hunt, julkaistiin keväällä. Tällä hetkellä Noitureista on tekeillä uusi elokuva.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Painettuna tai e-kirjana

 

Andrzej Sapkowskin Pääskytorni (Wieza Jaskolki, WSOY 2015, suom. Tapani Kärkkäinen) on saatavana sekä painettuna että e-kirjana.

Painettu, kovakantinen teos maksaa 26,80 € Lukulampun kaupassa. Toimitus on ilmainen ja teoksen voi ostaa myös lahjaksi niin että se toimitetaan suoraan lahjansaajan osoitteeseen. Tutustu ja osta täälläLukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

Pääskytorni on ilmestynyt myös e-kirjana ja on saatavana Elisa Kirjassa etuhintaan 9,90 € 30.6.2015 asti (norm. 15,90 €). Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit lukea myös kirjan lukunäytteen. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.