alan_bradley_piiraan_maku_makea

Alan Bradley: Piiraan maku makea (+ muut Flavia de Luce -sarjan kirjat)

Viikon äänikirjamme on Alan Bradleyn dekkari Piiraan maku makea. Se ja neljä muuta Bradleyn Flavia de Luce -sarjan teosta on julkaistu äänikirjoina. E- ja painettuina kirjoina on saatavissa muitakin Bradleyn teoksia. Kuuntele äänikirjan alku ilmaiseksi.

Alan Bradleyn dekkarisarja sijoittuu 1950-luvun Englantiin. Kirjojen päähenkilö on vasta juuri ja juuri toisella kymmenellä oleva Flavia de Luce, nokkela harrastelijasalapoliisi. Kirjoja on verrattu Viisikkoihin ja Agatha Christien teoksiin, ja sarjan käännösoikeudet on myyty yli 30 maahan.

Piiraan maku makea alkaa, kun yskitoistavuotias Flavia de Luce löytää keittiön rappuselta kuolleen linnun. Sen nokkaan on tökätty paperinpala, joka osoittautuu ikivanhaksi postimerkiksi. Flavian isä tuntuu olevan tapauksesta aidosti peloissaan, ja Flavia päättää selvittää tapauksen, vaikka poliisikin kutsutaan paikalle.

Tuntematon lukija -bloggari on ihastunut kirjaan ja etenkin sen pikkuvanhaan päähenkilöön: ”Tarina muistutti suuresti Sherlock Holmes-kertomuksia, mutta oli silti aivan omanlaisensa – erityisesti monipuolisten ja kiinnostavien henkilöhahmojen ansiosta. Rakastuin Flaviaan tyystin hänen uteliaisuutensa, älykkyytensä ja pisteliäisyytensä ansiosta.” Lue koko bloggaus.

Tuijata.Kulttuuripohdintoja -blogissa Flaviaa kutsutaan ”viihdyttävän vinksahtaneeksi lapsietsiväksi”, ja kokemus kirjasarjasta on viihdyttävä: ”Järin jännittäviä ei näissä dekkareissa tapahdu, mutta hilpeys ja merkilliset henkilöt hivuttavat ne kelpo viihdykkeeksi. Ajankuva ja ympäristö viritetään somasti, ja tyylittely tuo niihin mukavan vinksahtaneen tunnelman.” Lue koko bloggaus.

Alan Bradley on kanadalainen, englantilaissiirtolaisten jälkeläinen. Hän asuu nykyisin Mansaarilla ja pitää muun muassa ruusujen kasvattamisesta. Bradley on kertonut elämästään, kirjoittamisesta ja sukujuuristaan Kotilieden haastattelussa. Lue haastattelu.

Tutustu myös Alan Bradleyn englanninkieliseen esittelyyn Wikipediassa sekä kirjailijan verkkosivuihin.

 

sisaltoalue_mainospalkki
Kuuntele äänikirjan alku

Alan Bradleyn Piiraan maku makea (The sweetness at the bottom of the pie, Bazar 2014 / äänikirja 2018, suom. Maija Paavilainen) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 14,90 € Elisa Kirjassa; kirja on saatavana hintaan 7,90 € 28.2.2018 saakka. Kirjan pituus on 11 h 30 min, lukija on Krista Putkonen-Örn. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella e-kirjan alun veloituksetta

E-kirjan hinta on 8,90 € Elisa Kirjassa; kirja on saatavana hintaan 4,90 € 28.2.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Äänikirjoina ovat ilmestyneet myös Kuolema ei ole lasten leikkiä, Hopeisen hummerihaarukan tapaus, Filminauha kohtalon käsissä sekä Loppusoinnun kaiku kalmistossa. E-kirjoina ovat ilmestyneet näiden lisäksi Nokisen tomumajan arvoitus ja Kuolleet linnut eivät laula. Tutustu Alan Bradleyn kirjoihin Elisa Kirjassa.

Piiraan maku makea on saatavana myös painettuna, pehmeäkantisena teoksena hintaan 9,80 € Lukulampun kaupasta. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.