Lukulampun blogi

Äitiyskuntoa etsimässä

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen tammikuun teemana on terveys ja keittiö.*

Raskaus, synnytys ja synnytyksestä toipuminen saattavat olla kovia ponnistuksia niin keholle kuin psyykelle. Koska raskaudet ovat yksilöllisiä, voi lapsen saamisesta selvitä fyysisesti varsin kevyestikin, mutta muutoksia seuraa vähintään lapsen kasvamisen ja kasvattamisen myötä. Äitiyslomalaisena tutkailin Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen verkkokirjakaupasta tammikuun teemateoksia, jotka auttaisivat kohentamaan fyysistä kuntoa tai tukemaan lasten ruokakasvatuksessa.

Koko naisen terveys (6 eur) kuulostaa siltä, että synnytykseen liittyvät kehon muutokset tulevat varmasti käsiteltyä. Elämänvoimaa – 7 askelta hyvään elämään (4 eur) vaikuttaa pinnallisemmalta, mutta eipä tuoreella äidillä usein ole henkisiä resursseja kovin syvälliseen kirjallisuuteen, joten kepeän otteen kirjallisuus on tervetullutta luettavaa. Kadonneen kunnon metsästys (4 eur) kuulostaa jo astetta painavammalta kirjalta, mutta kieltämättä kunnonkohotuksen perusohjeet tulisivat tarpeeseen tässä tilanteessa. Toivottavasti kirjassa on huomioitu synnytyksen jälkeinen näkökulma, sillä erityisesti keskivartalo voi vaatia hellävaraista kohtelua ensi alkuun.

img_0730_3

Pienet vauvat eivät vielä ruokakasvatuksesta piittaa, mutta hieman isompien lasten kohdalla on tärkeää opastaa lapsia monipuoliseen ja terveelliseen syömiseen. Parhaiten tämä varmaankin tapahtuu omaa esimerkkiä näyttämällä ja osallistamalla lapsia.  Koko perheen kattaus (8 eur) lupaa yksinkertaisia ohjeita, joiden pitäisi maistua myös lapsille. Lasten kanssa keittiössä (4 eur) antanee vinkkejä siihen, millaisia ruoanlaiton tehtäviä voi innokkaille pikkukokeille harjoitusmielessä antaa. Äidiltä tyttärille (6 eur) tarjoaa kirjoittajansa Elina Halttusen perheestä henkilökohtaisia muistoja, mutta eiköhän sukupolvelta toiselle periytyvät makumuistot ole tuttuja jokaisessa perheessä.

img_0767_3

 

Teksti: Salla Brunou / Lukulamppu.fi, kirjakuvat: kustantamot / Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy

Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun kaikki ilmestyneet Kierrätyskeskus-artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.