Aitienpaiva_Kuvapohja_800_415

Äitienpäivän kirjalahjavinkit

Kirja on suosittu äitienpäivälahja. Lukulamppu esittelee kiinnostavia kirjalahjavinkkejä.*

Lukulampun kirjavalikoimasta kannattaa kurkata vaikkapa Harrastuksen, Kodin ja puutarhan ja Ruoan ja juomien alle luokitellut kirjat. Avainsanoilla Ihmissuhteet ja Perhe löytyy myös paljon äitienpäivään sopivaa luettavaa. Toki äitienpäivän sankarittaren kiinnostuksen kohteet saattavat kohdistua muuallekin – kannattaa valita lahjan saajalle persoonallista luettavaa!

Äitienpäivä on näkynyt vuosien varrella myös kotimaisissa kirjablogeissa. Sinisen linnan kirjasto käynnisti taannoin Kirjallisuuden äidit -lukuhaasteen ja haastelistauksesta löytyy monia äitiaiheisia kirjoja. Haasteen koontipostauksen kautta pääsee tutustumaan muiden blogien äititeemaisiin kirjalöytöihin.

 

Pihan kuopsutusta

Kirsi Tuomisen Syötävän kaunis piha neuvoo, miten hyötykasvit kukoistavat osana puutarhan kukkaloistoa. Lähiruoan ja virkeän pihapiirin parissa on myös Kirsti Hassisen Omat kanat, omat munat. Siinä opastetaan oman pihakanalan perustamiseen. Ella Rädyn Suomalainen metsäpuutarha neuvoo metsäisen ympäristön hyödyntämiseen puutarhanhoidossa.

puutarhakirjat

 

Herkkuja nautiskelemaan

Verna Kaunisto-Feodorowin Reseptien aarteet kerää yhteen perheen eri sukupolvien ruokaelämykset. Karita Tykän, Sanna Ala-Seppälän ja Ulla-Maija Lähteenmäen Raakaa ja makeaa esittelee terveellisiä ja herkullisia jälkiruokia ja makeisia. Ajattelemisen aihetta kaipaavalle herkkujen ystävälle sopii Susanna Kovasen ja Harri Lapinojan Ruokapyramidihuijaus, jossa pureudutaan ruokateollisuuteen ja ravitsemustieteeseen.

ruokakirjat

 

 Vetävää kaunokirjallisuutta

Anna Miskon Armovuosi on historiallisen trilogian ensimmäinen osa. Donna Tarttin kolmas romaani Tikli on odotettu tiiliskiviromaani. Tartt vierailee Suomessa toukokuun alussa. Jhumpa Lahirin Tulvaniitty tarjoaa Keltaisen kirjaston laatua. Lahiri vieraili Suomessa huhtikuussa kertomassa kirjastaan.

kaunokirjat

 

Mikä kirja sinun mielestäsi sopii äitienpäivälahjaksi erityisen hyvin?

 

Teksti: Lukulamppu.fi, kukkakimpun kuva: MIKI Yoshihito, Creative Commons -lisenssi CC BY 2.0
Kansikuvat: kustantamoilta

Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

*Tekstissä olevat linkit vievät ko. teoksen esittelyyn Lukulampun kirjasivuilla  tai verkkokirjakaupassa; myös kirjasivujen kautta voi ostaa kirjoja.

2 comments

  1. Jos äiti on yhtään luonto- ja historiaihmisiä, niin Anni Kytömäen Kultarinta on hyvä valinta. Ja maaseututaustasta kiinnostuneille Tommi Kinnusen Neljäntienristeys. Tai viime vuodelta Pihkatappi, Antti Heikkiseltä. Hirveen härskiä kieltä, sanoi äitini, 72 v, mutta hauska!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.