aili_somersalo_mestaritontun_seikkailut

Aili Somersalo: Mestaritontun seikkailut

Viikon äänikirja on kotimainen satuklassikko, Aili Somersalon Mestaritontun seikkailut. Fantasiatarina vetoaa kaikenikäisiin ja kestää monta kuuntelu- tai lukemiskertaa. Kuuntele kuunnelmaäänikirjan alku tai lue e-kirjan alku veloituksetta. Teos on saatavana myös painettuna.

 

Oli yö. Satumaan kuninkaanlinna nukkui, vanha Mestaritonttu vain valvoi. Hän istui ypöyksinään linnan laajassa eteisessä suuri kultainen avain polvillaan ja vartioi linnaa. Näin oli hän vartioinut joka yö jo monta sataa vuotta. Siinä istuessaan Mestaritonttu katseli eteisen katossa kimaltelevaa helmeä, joka loisti kuin lyhty. Se oli ihmeellinen helmi, sen oli Merenkuninkaan poika kerran antanut Satumaan Päivikille lahjaksi, mutta Päivikki ei siitä silloin huolinut, vaan antoi sen Mestaritontulle, ja hän oli ripustanut sen eteisen kattoon yölyhdykseen.

 

Aili Somersalon fantasiaromaani Mestaritontun seikkailut ilmestyi vuonna 1919, ja siitä on otettu 20 painosta. Teos on nähty teatterin lavalla ja siitä on tehty radiokuunnelma, joka on edelleen myynnissä.

Mestaritontun seikkailut on itsenäinen jatko-osa Päivikin tarinalle. Viisas Mestaritonttu on vartioinut satoja vuosia Satumaan kuninkaanlinnaa, mutta loukkaantuu moitteista ja lähtee maailmalle. Sattumalta Mestaritonttu kuulee kuninkaantyttärestä, joka on velhojen vallassa. Mestaritonttu pyytää prinssi Yönsilmän avukseen ja käynnistää pelastustoimet… Alkaa jännittävä, koskettava, aikuisenkin mukaansa vievä tarina, ikiaikainen satu ystävyydestä ja välittämisestä, hyvästä ja pahasta.

Mestaritontun tarina on suomalaisten suosikki. Vuonna 2004 se valittiin Helsingin Sanomien äänestyksessä kaikkien aikojen suosituimmaksi kotimaiseksi lastenkirjaksi. Teos sai myös mainintoja, kun kysyimme Lukulampun lukijoilta, mikä suomalainen kirja kaikkien kannattaisi lukea.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjaa tai lue e-kirjan alku

 

Aili Somersalon Mestaritontun seikkailut (1919) on saatavana kuunnelmaäänikirjana, e-kirjana sekä painettuna teoksena.

Yleisradion Radioteatteri teki Mestaritontun seikkailuista neliosaisen kuunnelman vuonna 1986. Kuunnelma on saatavana Elisa Kirjan e-kirjana hintaan 8,00 €. Kuunnelman pituus on 108 min, ja rooleissa ovat esimerkiksi Ossi Ahlapuro Mestaritonttuna,  Katriina Honkanen Päivikkinä ja Sakari Jurkka Kuninkaana. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella e-kirjan alun veloituksettaElisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Mestaritontun seikkailut on julkaistu myös e-kirjana (WSOY 2012). E-kirjan hinta Elisa Kirjassa on 9,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksettaÄäni- ja e-kirjoja voi ostaa myös lahjaksi.

Painetun teoksen hinta on 17,20 Lukulampun kaupassa. Toimitus on ilmainen, ja kirjan voi ostaa myös lahjansaajan osoitteeseen. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.