aila_meriluoto_mekko_meni_taululle

Aila Meriluoto: Mekko meni taululle

Aila Meriluoto on tunnetuimpia ja rakastetuimpia runoilijoitamme. Viikon äänikirjan, Meriluodon omaelämäkerrallisen teoksen Mekko meni taululle, lukijana on niin ikään tunnettu ja rakastettu Seela Sella. Kuuntele äänikirjan alku!

 

Aila Meriluoto (s. 1924) tuli tunnetuksi heti ensimmäisestä runoteoksestaan Lasimaalaus. Muistelmansa hän aloittaa ajasta ennen esikoisteosta, aivan lapsuudestaan. Tarkat, yksityiskohtaiset muistot ja havainnot jatkuvat aina sota-aikoihin saakka. Helmikuussa 1944 Meriluoto kokee Helsingin pommitukset, joiden seurauksena hän ”pahveilla paikatussa jääkylmässä huoneessa muutamia päiviä ensimmäisen kauhunyön jälkeen” kirjoittaa kuuluisan runonsa Kivinen Jumala. Vaikka kyseessä on tietoteos, muistelma, sitä voi kuunnella kuin proosaa – tai melkeinpä runoa, niin harkittua on runoilijan kielenkäyttö.

Kirjastonhoitaja kehuu teosta Nannan kirjakamara -blogissaan. Hän on mieltynyt myös Seela Sellan luentaan: ”Sellan vakuuttava ja ilmeikäs luenta teki äänikirjan kuuntelusta miellyttävää ja työmatkoista siten hivenen nautittavampia.”  Myös Lukulampun toimittaja on luonnehtinut äänikirjan kokonaisuutta erinomaiseksi.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

 

Aila Meriluodon teos Mekko meni taululle (WSOY 2010) on saatavana Elisa Kirjan äänikirjana hintaan 6,90 €. Kirjan pituus on 5 h 26 minuuttia. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.

Elisa Kirja myy sekä äänikirjana että e-kirjana myös Panu Rajalan Aila Meriluodosta kirjoittamaa elämäkertaa Lasinkirkas, hullunrohkea (WSOY 2011). Tämän äänikirjan lukija on Maija-Liisa Ström. Tutustu äänikirjaan ja e-kirjaan. Molempien hinta on 8,90 €. Elisa Kirjassa voit kuunnella äänikirjan alun ja lukea e-kirjan lukunäytteen veloituksetta.

Mekko meni taululle -kirjan painettu versio on loppuunmyyty. Voit kuitenkin tutustua siihen Lukulampun kaupassa, täällä.  Panu Rajalan Lasinkirkas, hullunrohkea on saatavana Lukulampun kaupasta tällä hetkellä (6.3.2016) tarjoushintaan 5,00 €, myös CD-äänikirja on myynnissä hintaan 9,00 €. Tutustu ja osta täällä.

Tutustu myös muuhun Aila Meriluodon tuotantoon Elisa Kirjassa ja Lukulampun kaupassa.

 

Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei posti- tai muita kuluja, ja tilaukset voi osoittaa myös lahjansaajan osoitteeseen. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.