eikäyksikäänpelastunut

Agatha Christie: Eikä yksikään pelastunut

Dekkarikuningatar Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut on suomalaisista kaikkien aikojen kesäkirja. Se on nyt myös viikon kirjamme, ja saatavana edullisesti sekä painettuna että e-kirjana. Lue kirjan lukunäyte!

 

Kymmenen toisilleen tuntematonta ihmistä on saanut salaperäisen kutsun illanviettoon. Syrjäisellä saarella on vain yksi talo, amerikkalaisen miljonäärin rakennuttama loistohuvila. Kutsut lähettänyt isäntä ei ilmestykään paikalle. Ruokailuhuoneen pöydälle asetellut kymmenen posliininukkea katoavat omituisesti yksi kerrallaan – aina silloin kun joku vieraista kuolee. Jäljelle jääneet pälyilevät toisiaan kauhuissaan…

 

Tiesitkö, että Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut on myynyt maailmanlaajuisesti jopa yli 100 miljoonaa kappaletta? Tällä viikolla kerrottiin myös, että teos on voittanut Ylen kirjaäänestyksen. Suomalaisten lukijoiden mielestä kyseessä on kaikkien aikojen kesäkirja.

Kyseessä on ainakin psykologisesti hyvin oivaltava ja koukuttava teos. Kirja kuuluu kaikkein tunnetuimpiin suljetun huoneen arvoitusta käsitteleviin teoksiin: mitä tapahtuu ja miltä tuntuu, kun rikos tapahtuu tietyssä paikassa ja yhden ryhmän kesken, jolloin syyllisen on oltava yksi ryhmästä?

Agatha Christie sai idean teokseensa englantilaisesta lastenlorusta. Sittemmin hänen kirjansa on inspiroinut muun muassa näytelmäkirjailijoita, sarjakuvataiteilijoita sekä videopelien tekijöitä. Vuonna 1939 ilmestyneen teoksen suosio on vankka: suomeksikin teoksesta on otettu jo noin 30 painosta.

Lisätietoa teoksesta ja sen juonesta sekä muun muassa vastaanotosta teoksen ilmestymisen aikaan saat Wikipedian esittelystä

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Painettuna tai e-kirjana

Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut (Ten Little Niggers / And then there were none, 1939) on saatavana pehmeäkantisena painettuna kirjana sekä e-kirjana.

Painettu kirja (Sanoma Pro 2009, suom. Helka Laiho) maksaa Lukulampun kaupassa 11,40 €. Toimitus on ilmainen ja teoksen voi ostaa myös lahjaksi niin että se toimitetaan suoraan lahjansaajan osoitteeseen. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

Eikä yksikään pelastunut on ilmestynyt myös e-kirjana. E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa 4,90 € 2.8.2015 asti (norm. 11,90 €). Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan lukunäytteen.  E-kirjankin voi antaa lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Tutustu myös muihin Agatha Christien painettuihin teoksiin Lukulampun kaupassa. Elisa Kirjassa on Agatha Christien kirjoja sekä e-kirjoina että äänikirjoina. Tutustu valikoimaan täällä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.