Elisa Kirja äänikirjat

Äänikirjat, osa 3: Elisa Kirjan äänikirjat

Millaisia äänikirjoja on tarjolla suomeksi ja millainen Suomen äänikirjamarkkina on? Entä miten aloittaa äänikirjoihin tutustuminen? Elisa Kirjan liiketoimintajohtaja Essi Manner kertoo äänikirjoista.

 

Montako äänikirjaa Elisa Kirjan valikoimassa on?

 

Tällä hetkellä suomenkielisiä on 950 ja ruotsinkielisiä 1950. Lisäksi  englanniksi on pieni valikoima.

 

Mitkä genret tai ylipäätään millaiset äänikirjat ovat suosituimpia Elisa Kirjassa?

 

Koska kaikista kirjoista ei ilmesty äänikirjaa, kuuntelijat ovat kaikkiruokaisia. Jos yksi genre pitäisi nostaa, niin kyllä dekkarit aina kiinnostavat. Lastenkirjat ovat myös monen perheen pelastus.

 

Millä välineellä Elisa Kirjan kautta ostettuja äänikirjoja tyypillisimmin kuunnellaan?

 

Elisa Kirjan asiakkaat käyttävät suurimmaksi osaksi tabletteja ja älypuhelimia. Äänikirjoissa älypuhelin vielä korostuu.

Ehdottomasti kätevintä ylipäänsä on se, että äänikirjan saa ladattua laitteeseen langattomasti. Ei tarvita piuhoja siirtelyyn, ei CD-levyjä.

 

Miten rohkaisisit ihmistä, jota arveluttaa äänikirjojen kuunteleminen? Miten kannattaa aloittaa?

 

Voisin rohkaista niin, että kannattaa kokeilla, koska saatat jäädä koukkuun. Ekaksi äänikirjaksi voisi valita kirjan, jonka on muutenkin suunnitellut lukevansa. Kannattaa kokeilla, veisikö tarina mukanaan  äänikirjana. Toinen vaihtoehto voisi olla kokeilla kirjaa, joka koostuu novellimaisista lyhyistä luvuista, jolloin voi kuunnella lyhyitä pätkiä, totutella pala kerrallaan.

 

Millainen Suomen äänikirjamarkkina on kansainvälisiin äänikirjamarkkinoihin verrattuna?

 

Valikoiman ja saatavuuden suhteen on paljon eroa.

Suomessa julkaistaan hyvin vähän äänikirjoja. Elisa Kirjassakin on enemmän ruotsinkielisiä äänikirjoja saatavilla, koska Ruotsissa äänikirjoja julkaistaan enemmän. Myös englanninkielisessä markkinassa tarjonta on aivan toista luokkaa. Esimerkiksi bisneskirjallisuutta on paljon englanniksi, suomeksi ei oikeastaan.

 

Mitä kiinnostavaa juuri Elisa Kirjan äänikirjatarjonnassa on?

 

Meillä on Elisa Kirjassa myös omaa äänikirjatuotantoa. Teemme yhteistyötä esimerkiksi Crime Timen kanssa ja tuotamme heidän dekkareistaan äänikirjoja. Näin on julkaistu äänikirjoina mm. Jokista, Sipilää ja Nykästä. Myös muiden kustantajien kanssa tehdään äänikirjoja. Vuoden alun yhteistuotannoista voisi  mainita esim. Stonerin.

Olemme tuottaneet äänikirjoja myös tekijänoikeusvapaista klassikoista ja nämä ovat ladattavissa ilmaiseksi.

Kaikista äänikirjoista löytyy esikuuntelunäytteet. Asiakas pääsee siis etukäteen kuuntelemaan, miltä kirja vaikuttaa ja miellyttääkö lukija.

Saamme palautetta lukijoista ja palaute pyritään aina huomioimaan, kun valitaan lukijaa uudelle äänikirjalle. Mieltymykset ovat tosin hyvin erilaisia, yksi tykkää jostain lukijasta ja joku toinen ei.

 

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuva: The Plerser Project / Audio Book / Flickr / CC.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Tutustu Elisa Kirjan äänikirjoihin

 

Kaikki Elisa Kirjan äänikirjat löytyvät täältä.

 

Lue myös artikkelimme:

Äänikirjat, osa 1: Mistä löytää äänikirjoja?
Äänikirjat, osa 2: Miten kuunnella äänikirjoja?
Kaikki äänikirjoista kertovat artikkelit löydät täältä.
E-kirjoja ja äänikirjoja myyvä Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani. Tilaamalla Lukulampun uutiskirjeen saat joka viikko vinkin ajankohtaisesta e-kirjasta ja/tai äänikirjasta.

 

Oletko kuunnellut ääninäytteitä Elisa Kirjan kirjoista tai ostanut äänikirjoja? Millaisia äänikirjoja toivoisit lisää?

 

2 comments

  1. Elvi Köpman

    Olen nykyisin äänikirjojen suurkuluttaja ja siihen on syynä koiramme kuolema. Koira oli lenkkikaveri, mutta nyt se on äänikirja. Olen tehnyt päätöksen, että kuuntelen äänikirjoja vain lenkkeillessä. On ihan pakko lähteä lenkille, kun kirja on kesken. Olen ladannut kirjat älykännykkään, kuuloke vain toiseen korvaan ja toisella kuulee lintujen laulut ja muut ympäröivät äänet.
    Lenkkiseurana on tällä hetkellä Stoner ja sitä ennen mm. Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät, joka kirvoitti ostamaan myös Valtosen Siipien kantamat. Mahtavia teoksia kaikki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.