Mari Pyy Kadonnut 2

Mari Pyy: Kadonnut

Viikon kirja on turvapaikanhakijatyttö Nasimista sekä vastaanottokodin elämästä kertova dekkari,  Mari Pyyn esikoisteos Kadonnut. Se on saatavana kovakantisena sekä e-kirjana.

Espoolainen Mari Pyy on työskennellyt alaikäisten turvapaikanhakijoiden parissa sekä muun muassa monikulttuurisuusasioiden koordinaattorina. Hän haluaa kertoa teoksissaan monikulttuurisista aiheista, jotka ovat ajankohtaisia mediassa ja yleisessä keskustelussa. Kadonnut ilmestyi  2013, mutta on, kuten tiedämme, juuri nyt hyvin ajankohtainen.

 

Turvapaikanhakija katoaa

 

Kadonnut-teoksen päähenkilö on sosiaalityöntekijä Inka Uusimaa.  Palatessaan loman jälkeen työpaikalleen vastaanottokotiin hän kohtaa ongelman: Nuori turvapaikanhakijatyttö Nasim Moha on kadonnut jäljettömiin viikkoa aiemmin. Inka haluaa selvittää suojattinsa kohtalon, mutta kollegat ja poliisi suhtautuvat katoamiseen omituisen välinpitämättömästi. Jännittävä kertomus alkaa.

Muuttoliikkeessä-sivustolla arvioidaan, että Pyyn tarina on hyvin todentuntuinen – valitettavasti. Sivusto on haastatellut muun muassa sosiaalityöntekijää, joka toteaa: ”Marin kirja on fiktiota, mutta valitettavasti ihan arkipäivää, kun ajattelen mistä lähtökohdista tytöt tulevat. Kirja on ihan totta”. Hän sanoo, etteivät ihmiskaupan uhrit uskalla puhua eikä edes kysyttäessä kertoa kaikkea, joten he saattavat kadota.

Elisa Kirjan lukija-arvion mukaan kirja on kiinnostava mutta olisi voinut paneutua aiheeseensa vielä syvällisemmin: Kirja antaa käsityksen turvapaikanhakuprosessista ja maalaa siihen liittyviä aivan realistisia uhkakuvia. Hieman ennalta-arvattava juoni.  – –  Tämä oli pinnallinen raapaisu aiheesta, josta olisi voinut saada irti paljon enemmänkin.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue lukunäyte

 

Mari Pyyn Kadonnut (Myllylahti 2013) on saatavana kovakantisena sekä e-kirjana.

Painettu teos maksaa 23,30 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Toimitus on ilmainen ja teoksen voi ostaa myös lahjaksi niin että se toimitetaan suoraan lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

E-kirjan hinta on 6,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan lukunäytteen. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

 

Mari Pyyn Kadonnut-teoksen on julkaissut Myllylahti-kustantamo, jonka toimitusjohtaja Lassi Junkkarinen on myös Lukulampun osaomistaja. Lue lisää Lukulampun tiimiesittelystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.